Active TopicsActive Topics  Display List of Forum MembersMemberlist  Search The ForumSearch  HelpHelp
  RegisterRegister  LoginLogin
Programming
 EXP Systems Forum : PDF reDirect : Programming
Topic: Batch Printing Post Reply Post New Topic
Author Message
Henry_ga
Newbie
Newbie


Joined: 05 Jun 06
Posts: 5
Quote Henry_ga Replybullet Topic: Batch Printing
    Posted: 05 Jun 06 at 11:54AM

I am using the PDF reDirect VBA class module to print Microsoft Access reports. I am currently creating each new file with a sequence number. Is it possible to retrieve the sequence number assigned by PDF reDirect VBA after running the class module?

Henry
IP IP Logged
Michel_K17
Moderator Group
Moderator Group
Avatar
Forum Administrator

Joined: 25 Jan 03
Posts: 1666
Quote Michel_K17 Replybullet Posted: 05 Jun 06 at 11:59PM
Hi,

   The sequence number might be assigned by the batch printer if you selected that feature when you setup the batch printer. If you turn that feature off, then you could create (and track) your own sequence number, which might be the easiest for you.

   But, to answer your question, the sequence number is created in a separate thread, and is not available in the VBA Class Module, but you could, after the PDF is created, list all of the files that exist, and look for the sequence number programmatically.

   Hopefully, I am being clear, but let me know if I need to expand.

Michel.
IP IP Logged
Henry_ga
Newbie
Newbie


Joined: 05 Jun 06
Posts: 5
Quote Henry_ga Replybullet Posted: 06 Jun 06 at 11:16AM

Hi Michel,

Thanks a lot. I will create my own sequence number then.

Henry
IP IP Logged
Henry_ga
Newbie
Newbie


Joined: 05 Jun 06
Posts: 5
Quote Henry_ga Replybullet Posted: 07 Jun 06 at 4:16PM

Hi,

I have created my own sequence and it works well now. However, I have a second question. My report includes the company logo and it changes from red to gray when I use the batch printer. What should I do to keep the color of the logo and fonts when using the batch printer?

Henry
IP IP Logged
Michel_K17
Moderator Group
Moderator Group
Avatar
Forum Administrator

Joined: 25 Jan 03
Posts: 1666
Quote Michel_K17 Replybullet Posted: 08 Jun 06 at 12:36AM
Hi Henry,

   Have you checked the default printer properties? (printer properties >> Printing Preferences >> Paper/Quality tab) Is the printer set to print in color as the default? Also, make sure that in the Advanced settings, that the Image Color management (ICM) is "disabled".

   I did a quick test here, and my output showed up in Color.

Michel.
IP IP Logged
Henry_ga
Newbie
Newbie


Joined: 05 Jun 06
Posts: 5
Quote Henry_ga Replybullet Posted: 08 Jun 06 at 6:54AM
Hi Michael,

Thanks again. It seems that there is something wrong with the design of my report. I tested my code with the Northwind database and the output showed up in color. Therefore, I will have to check the design of my report but I don't quite sure where to look because it always prints in color except when using the batch printer.
Henry
IP IP Logged
Henry_ga
Newbie
Newbie


Joined: 05 Jun 06
Posts: 5
Quote Henry_ga Replybullet Posted: 08 Jun 06 at 7:10AM
Hi Michel,

Sorry I misspelled your name before. Thanks for your tip. I verify the printer properties in the actual report (Page Setup>> Printer Properties) and it was set to print in black and white. After changing it to print in color, my report shows in color.
Henry
IP IP Logged
Post Reply Post New Topic
Printable version Printable version

Forum Jump
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum